closed Adi
Atat calitatea serviciilor cat si a produselor este ireprosabila, deci recomand cu placere. Adrian Tanase
2014-08-14 11:29:32 [...]
closed brandusa maria
sunt multumita in totalitate de toate produsele pe care le-am cumparat.la multi ani! un an mai bun!
2012-01-24 12:00:27 [...]
closed Dinca Sofia
ieri am intrebat-o pe prietena mea de solutia pt covoare deoarece eu am folosit sprayul de covoare si mi-a fost f greu sa scot spuma, greu de...
2011-06-24 11:11:11 [...]
closed Balan Anca
ok
2011-05-25 16:27:28 [...]
closed adriana
Seriosi, merita sa incerci.
2011-05-07 12:42:32 [...]
closed eliana
sunt ok.am sa mai comand.
2011-05-05 10:25:53 [...]
closed Sergiu
S-au miscat f bine,promti in livrare si produse de buna calitate
2011-05-03 22:23:11 [...]
closed Mondor
www.cleaningromania.ro
2011-05-03 19:39:24 [...]
Cerere Firma
de ce noi?

noutati Promotii Special

Ce este gripa porcina?


 

 

 
Gripa porcina este o boala respiratorie specifica porcinelor,cauzata de un virus gripal de tip A.Epidemiile de gripa porcina pana acum se inregistrau numai in cadrul speciei.In mod obisnuit acest virus trecea la oameni,in cazul unui contact prelungit cu animalele.Mai nou,acest virus se transmite si de la om la om destul de usor.
 
 • Care sunt semnele si simptomele gripei porcine?
 
Simptomele gripei porcine sunt asemanatoare cu cele ale gripei de sezon:febra,tuse,gat inflamat,dureri de cap,dureri musculare frisoane si oboseala.In anumite cazuri s-au semnalat varsaturi si scaune diareice,dar si pneumonie,insuficienta respiratorie.
 
 • Simptome grave
 
Respiratie sacadata sau greoaie
Culoarea pieliie este cenusiu-albastruie
Bolnavul refuza sa mai consume fluide suficiente
Varsaturi severe si persistente
Apatie si dificultate la trezire
Irascibilitate crescuta la copii incat nu doresc sa fie tinuti in brate
 
 
 
 • Care sunt categoriile cele mai expuse?
 
In cazul gripei de sezon se stie ca cele mai expuse categorii de varsta sunt copiii mici,batranii dar si cei care sufera de boli cronice.In cazul virusului AH1N1 grupele de risc sunt :femeile insarcinate,copiii sub 2 ani,cei care sufera de boli cronice(ale plamanilor,astm,boli cardiovasculare,diabet si cei sub tratament cu imunosupresoare),copii si adulti cu obezitate.
Este important sa nu uitam ca spre deosebire de gripa de sezon,mai mult de 50% din persoanele internate si aproximativ 25% din decese s-au inregistrat la tinerii sub 25 de ani.
 
 • Ce trebuie sa stiti!
 
Virusul se raspandeste prin contact direct cu secretiile respiratorii ale persoanei infectate atunci cand stranuta sau tusesc langa tine.
Persoanele bolnave sunt contagioase aproximativ 7 zile de la infectare.Copii pot fi contagiosi o perioada mai lunga de timp.
Picaturile rezultate din stranut sau tuse pot contamina diverse suprafete(manerul de la usa,pahar sau alte tipuri de suprafete) dar virusul nu supravietuieste mai mult de cateva ore.
 
 • Masuri de protectie
 
Deoarece gripa se transmite de la om la om la om atât pe cale aeriana (vorbit, stranut, tuse) cât si prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale bolnavului, contaminate cu secretiile sale nazofaringiene, pentru a se evita îmbolnavirea va recomandam respectarea urmatoarelor masuri:
        Nasul si gura vor fi acoperite cu batista personala în timpul stranutului sau al tusitului. Batistele personale nu se împrumuta;
        Mâna nu va fi dusa la ochi sau la gura decât dupa ce a fost spalata cu apa si sapun;
        Se vor evita pe cât posibil aglomeratiile;
        Se va evita contactul apropiat cu persoane care prezinta semne clinice evidente de afectiuni acute respiratorii (febra, tuse, stranut, ochii congestionati etc.);
        Persoanele care prezinta simptome asemanatoare gripei se vor izola de restul familiei si se vor prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului si a conduitei terapeutice.
 
 
 
 • Vezi certificarile ISO
  Facebook Logo
  Leroy Merlin

  Baumax

  Cora

  Supeco

  Praktiker

  Carrefour

  Eco Confort

  Camera La Mare

  daxi

  Calcrufe.ro

  Euforie Online