closed Adi
Atat calitatea serviciilor cat si a produselor este ireprosabila, deci recomand cu placere. Adrian Tanase
2014-08-14 11:29:32 [...]
closed brandusa maria
sunt multumita in totalitate de toate produsele pe care le-am cumparat.la multi ani! un an mai bun!
2012-01-24 12:00:27 [...]
closed Dinca Sofia
ieri am intrebat-o pe prietena mea de solutia pt covoare deoarece eu am folosit sprayul de covoare si mi-a fost f greu sa scot spuma, greu de...
2011-06-24 11:11:11 [...]
closed Balan Anca
ok
2011-05-25 16:27:28 [...]
closed adriana
Seriosi, merita sa incerci.
2011-05-07 12:42:32 [...]
closed eliana
sunt ok.am sa mai comand.
2011-05-05 10:25:53 [...]
closed Sergiu
S-au miscat f bine,promti in livrare si produse de buna calitate
2011-05-03 22:23:11 [...]
closed Mondor
www.cleaningromania.ro
2011-05-03 19:39:24 [...]
Cerere Firma
de ce noi?

noutati Promotii Special

Intretinerea suprafetelor de marmura si beton:Argumente “dure”


 Cand vorbesti despre ingrijirea pardoselilor-la viitor-te-ai astepta sa ii auzi pe specialistii in domeniu vorbind despre tehnici si produse noi care vor revolutiona modul in care aceste suprafete vor fi curatate.
Surprinzator,cea mai mare schimbare in acest moment nu va fi  in produse si solutii inovatoare ci,mai degraba noile tipuri de pardoseala,care au devenit un trend in domeniu.S-ar putea spune ca impactul cel mai dramatic va fi asupra specialistilor in “curatenie”,care acum vor trebui sa isi dovedeasca indemanarea.
         Mamura si beton-pardoseala viitorului.
S-au dus vremurile cand la moda erau covoarele si gresia…Constructiile de azi pun accentul pe lemn,marmura,beton,terasit si chiar pardoseli de cauciuc.
Am putea spune ca cele mai de viitor pardoseli sunt mamura si betonul;pe cat sunt de atractive pe atat de diverse ca aspect si structura.
Betonul a fost utilizat ca suprafata exterioara de decenii si este considerat unul dintre cele mai rezistente materiale.De curand,a revenit in forta in domeniul constructiilor ca alternativa de pardoseala,dar nu arata nici pe departe precum corespondentul sau utilizat in exterior.
Pardoseala de beton pentru interior prezinta un design complex,finisaje bine executate si apare intr-o mare varietate de culori.Conform A.C.I.(Institutul American al Betonului) se inregistreaza o crestere constanta pentru betonul decorative din mai multe motive:
1.Accesibil ca pret:betonul este mai ieftin decat alte pardoseli de piatra si totusi poate avea acelasi aspect.
2.Calitatea aerului:betonul nu retine praf sau alti alergeni,usurand astfel problemele de astm si alegii.
3.Arhitectura atractiva:fiecare pardoseala de beton poate fi conceputa sa deserveasca necesitatile oricarei cladiri si nu vei gasi 2 pardoseli care sa arate la fel.
 Marmura este o piatra naturala deosebita care se foloseste atat la cladiri comerciale cat si case private de foarte multi ani.Ea apare intr-o mare varietate atat din punct de vedere al duritatii cat si a culorilor.
Ca si betonul,marmura a devenit o varianta de pardoseala in mod special pentru cladirile foarte inalte.De obicei,pentru zonele cu trafic redus se utilizeaza marmura lucioasa,slefuita iar pentru zonele cu trafic intens se utilizeaza marmura mata.Intretinerea acestui tip de suprafata este ceva mai dificila deoarece solutiile pot zgaria si deteriora suprafata.
Expertul in domeniu,Rick Gelinas de la compania Excellent-Supply(companie care se ocupa de curatarea covoarelor si restaurarea suprafetelor de marmura) a remarcat o crestere a popularitatii acestor tipuri de suprafete.
Ca marea majoritate a trendurilor,va lua ceva timp pana ce betonl si marmura sa devina tendinte principale,dar la fel de importanta este directia catre care se indreapta industria de profil.
 PROVOCAREA “CURATATULUI”
 Aceste noi tipuri de suprafete vin cu un plus de estetic la designul cladirilor,dar in acelasi timp aduc si o mare provocare companiilor de cleaning.Intretinerea betonului si marmurei difera mult,comparativ cu traditionalele pardoseli din birouri.
Pardoseala alternativa necesita un alt tip de intretinere,chimicale,masini si extra-training pentru personalul de curatenie.
Se remarca faptul ca arhitectii si designerii de obicei,nu se consulta cu personalul de mentenanta atunci cand se decid asupra unui anumit tip de pardoseala,presupunand din start ca acesta are toate cunostintele necesare pentru curatare si intretinere.
Asadar,pardoselile alternative necesita o ingrijire si curatare deosebita,training specializat si cu totul alte echipamente decat cele utilizate pana acum.In plus,firmele de mentenanta acum trebuie sa faca fata la 1000 de schimbari externe,incepand cu mai multe ore de lucru,ture mai lungi,reduceri de buget si reguli stricte de siguranta.
Ultimile sondaje au aratat ca 80-90% din costul intretineii acestor pardoseli il reprezinta munca fizica,care doar se adauga la nevoia imperioasa de specializare in acest sector.
 NSTRUMENTE SI ECHIPAMENTE
 Intretinerea pardoselilor alternative presupune 3 componente principale:cunostinte,training si echipamentele potrivite.
Cunostintele si trainingul sunt necesare in curatarea suprafetelor,deoarece se fac mult greseli,in mod special cu pardoselile de marmura.Odata initiati in acest procedeu,specialistii vor descoperii ca intretinerea este relative usoara.
Echipamentele profesionale vin sa incheie procesul de curatare-majoritatea pardoselilor necesita curatare usoara si din cand in cand polish(nivelare) si lustruire.Din ”sculele” de baza pentru curatarea pardoselilor dure nu trebuie sa lipseasca masinile cu discuri abrazive diamantate-ideale pentru marmura deoarece nu zgarie- si masini de slefuit care curate perfect betonul.
Odata ce personalul a “inteles” suprafata si cum sa o ingrijeasca,vor fi capabili sa aleaga echipamentul cel mai potrivit pentru intretinere.
 PRODUSE NOI LA ORIZONT
 Desi aceste noi tipuri de pardoseala aduc in prim-plan noi provocari pentru pentru personal,solutii exista.
Cativa producatori au conceput produse care reduc costurile activitatii propriu-zise si cresc productivitatea,eficienta si siguranta.
Masinile multi-functionale si microfibra sunt 2 dintre reperele care contribuie major la cele mentionate mai sus.Aceste masini cresc productivitatea si eficienta prin combinarea mai multor actiuni de curatare a pardoselilor.
In functie de masina ele pot decapa,exfolia,nivela sau sa dea luciu,sa mature sau sa ceruiasca un numar mare de tipuri de suprafete;altele pot spala si usca intr-o singura etapa.
Cele mai multe companii ofera echipamente ce pot fi folosite atat pentru covoare dar si pentru suprafete dure.
Pentru ca aceste masini multi-functionale concentreaza procesul de curatenie,se reduce munca fizica si se castiga timp-astfel ca personalul de mentenanta nu trebuie sa alterneze echipamentele si se curata o suprafata mai mare intr-un timp mai scurt.
Microfibra este relative noua in SUA,dar in Europa este populara de cativa ani buni,ca alternative la mopurile si lavetele de bumbac.
Mopurile cu talpa si rezerva de microfibra sunt facute din poliesteri densi si nylon,care au o grosime cam cat a saiprezecea parte din grosimea firului de par,ceea ce ii confera posibilitatea de a retine apa de 6 ori greutatea lor.
Microfibra este incarcata pozitiv iar particulele de praf au sarcina negativa,ceea ce permite sa il adune chiar si din porii pardoselilor.
 ADAPTAREA LA SCHIMBARE
 Schimbarile in industria pardoselilor sunt inevitabile si e bine sa ramanem deschisi si flexibili.Firmele de curatenie nu vor fi capabile sa supravietuiasca daca nu vor accepta faptul ca lucrurile nu vor ramane neschimbate la nesfarsit.
Cresterea popularitatii pardoselilor de marmura si beton este doar inceputul la ceea ce urmeaza.
Daca industria de profil(serviciile profesionale de curatenie si mentenanta) vrea sa creasca si sa se dezvolte ca un intreg,acesti profesionalisti ai curateniei trebuie sa se adapteze repede la noile tendinte care “matura” industria pardoselilor si sa se asigure ca trainingul este vital si de neinlocuit in compania lor.
 
 
 
 
 • Vezi certificarile ISO
  Facebook Logo
  Leroy Merlin

  Baumax

  Cora

  Supeco

  Praktiker

  Carrefour

  Eco Confort

  Camera La Mare

  daxi

  Calcrufe.ro

  Euforie Online